Știrea zilei

Doliu în presa din România! Bogdan Lupescu s-a stins

Doliu în presa din România. Unul dintre cei mai vechi jurnaliști a trecut la cele veșnice. Este vorba despre Bogdan Lupescu, fost redactor-șef la Opinia studențească și jurnalist cu o experiență de peste 25 de ani la Formula AS.

Cu toate acestea, el nu a fost străin de problemele de sănătate. Bogdan Lupescu a suferit un transplant de ficat în 2014, la Spitalul Fundeni, când avea vârsta de 40 de ani.

Bogdan Lupescu, jurnalist cu experiență de 25 de ani, a murit

Cu acea ocazie, jurnalistul a scris un material complex în revista Formula As, intitulat „Un transplant numit Înviere”, în care a prezentat experiența prin care a trecut pe patul de spital.

PUBLICITATE

Bogdan Lupescu s-a născut la Câmpulung și a absolvit Facultatea de Jurnalism a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. În timp ce era student și învăța tainele presei, Lupescu a lucrat între 1996 și 1999 la revista „Opinia Studențească”, un adevărat hub de presă al studenților ieșeni care are o tradiție de peste 45 de ani.

El a fost și redactor-șef la „Opinia”, jurnal pentru care au mai scris, printre alții, jurnaliști precum fostul purtător de cuvânt al guvernului Liviu Iolu, Răzvan Chiruță (Newsweek România, ex-România Liberă) sau Anca Simina.

„N-aș fi reuşit să cunosc „la pas”, cătun cu cătun, întreaga ţară, să călătoresc atîta prin lume, în multele călătorii ale reportajelor mele. Şi cu siguranţă n-aş fi scăpat de munca „de birou”, cu program, pe care o urăsc şi care – consider – e ucigaşă pentru un reporter. Fără Opinia Studenţească nu mi-aş fi cîştigat libertatea”, spunea Lupescu despre experiența de la Opinia Studențeacă, într-un material acordat în 2014 pentru Adevărul, la 40 de ani de la lansarea gazetei.

PUBLICITATE

Bogdan Lupescu urma să împlinească 47 de ani în luna martie.

PUBLICITATE
Tag-uri

Articole asemanatoare

Back to top button
Close