Politic

Klaus Iohannis l-ar fi convins pe Ludovic Orban să candideze la Primăria Capitalei, dacă va demisiona din funcția de premier

Ludovic Orban ar urma să intre în cursa pentru primăria municipiului București, împotriva Gabrielei Firea. Cel puțin așa susține G4media.ro, care citează surse din cadrul PNL. Astfel, cel care i-a cerut premierului să se lanseze în cursa pentru Capitală a fost chiar președintele Klaus Iohannis.

Cei doi au purtat discuții vineri în care au vorbit despre oportunitatea alegerilor anticipate. Astfel, candidatura la PMB ar reprezenta oportunitatea oferită de Cotroceni pentru Ludovic Orban, în cazul în care s-ar declanșa procedura alegerilor anticipate.

Klaus Iohannis i-a cerut lui Ludovic Orban să candideze pentru Primăria București

Potențiala candidatură a lui Ludovic Orban este considerată principala șansă a PNL-ului de a o învinge pe Gabriela Firea. În ultima perioadă PNL a negociat cu Nicușor Dan pentru o eventuală candidatură din partea liberalilor, dar fostul lider al USR vrea în continuare să candideze ca independent, căutând sprijin din partea partidelor de opoziției, dar fără să se înscrie în ele.

PUBLICITATE

Astfel, Nicușor Dan ar reprezenta o problemă imensă pentru Ludovic Orban, indiferent dacă va dori să candideze în continuare ca independent sau dacă va primi sprijinul Alianței USR – Plus, în dauna lui Vlad Voiculescu.

Ce-i drept, toată această competiție ar putea fi domolită dacă guvernul își va asuma răspunderea pe seama alegerilor locale în două tururi.

Președintele a pledat joi pentru ca liberalii să se prezinte cu candidat propriu la alegerile locale: „Nu exclud unele negocieri între partide, dar ca și principiu un partid care guvernează și are o reacție foarte pozitivă în populație. PNL este foarte bine cotat în sondaje, un astfel de partid ar trebui să meargă de regulă singur în alegeri pentru a-și dovedi și puterea, și curajul”.

PUBLICITATE

La o zi după această conferință, Klaus Iohannis și Ludovic Orban s-au întâlnit vineri la Cotroceni. După discuții, premierul a anunțat că au decis că anticipatele sunt cea mai bună soluție pentru România.

Potrivit sursei citate, dacă Ludovic Orban va pleca de la Palatul Victoria principalii favoriți să îi ia locul sunt europarlamentarul Rareș Bogdan și vicepremierul Raluca Turcan, amândoi oameni de încredere ai lui Iohannis.

PUBLICITATE
Tag-uri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close