Știrea zilei

Vești pentru români! Ce se va întâmpla cu Pilonul II de pensii și când va avea loc majorarea lor

Vești pentru români. Am aflat ce se va întâmpla cu Pilonul II de pensii și când va avea loc majorarea pensiilor. Veștile sunt bune pentru români!

Românii chiar au parte de vești bune la început de an! Începând cu anul 2021, contribuția la Pilonul LL de pensii private va fi crescută la 6%. Anunțul a fost făcut de Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice, precizează Mediafax.

„Din 2021 revenim să creştem contribuţia la pilonul II de pensii, gradual, în primă fază cred că o să fie 5% şi apoi 6% aşa cum cere legea.

PUBLICITATE

Astăzi este 3,75%. Şi nici aşa nu va fi de ajuns. Trebuie să reformăm sistemul de pensii, pentru că altfel nu vor mai fi bani de pensii (în viitor)”, a precizat Ministrul Finanţelor.

Vești pentru români. De asemenea, Florin Cîțu a spus din nou că este nevoie de o viziune nouă pe termen lung pentru sistemul de pensii.

„Nu ştiu dacă este corect sau nu este corect (ca pensiile minime să fie îngheţate). Dar este corect să crească în fiecare an pentru oameni care nu au contribuit, nu au avut nicio contribuţie niciodată la sistemul de pensii.

Aici este o discuţie despre cât trebuie să crească şi cum trebuie să crească şi salariul minim. Trebuie găsit un algoritm de care să legăm (creşterea salariului minim)”, a spus ministrul.

PUBLICITATE

Începând cu data de 1 septembrie 2020, pensiile se majorează cu 40%. Banii sunt incluși în buget.

PUBLICITATE
Tag-uri

Articole asemanatoare

Back to top button
Close