Știrea zilei

Doliu în România! S-a stins un mare poet. Mesajul postat cu doar câteva ore înainte să se stingă

Doliu în România. Este o zi tristă în lumea poeţilor din România. George Mihalcea, un cunoscut poet şi realizator de emisiune, s-a stins când nimeni nu se aştepta.

Doliu în România. George Mihalcea a murit

Vestea trecerii sale în nefiinţă a fost dată de un prieten al său, scriitorul Ancelin Rosetti: „O veste tristă mă zguduie din temelii, şi parcă nici nu-mi vine să cred…

Tocmai ce-am aflat că, azi-noapte, a murit poetul George Mihalcea, cel care, dacă vă mai amintiţi, făcea, pe vremuri, la B1tv, emisiunea ”Lumea cărţilor”.

PUBLICITATE

Ne-am cunoscut în urmă cu mulţi ani –şi, din vorbă în vorbă, nici nu ne-am dat seama că trecuse deja cu mult de miezul nopţii. Noapte bună, Poete! …Noapte bună! Dumnezeu să-l odihnească în pace”, a transmis Ancelin Rosetti.

Mesajul postat cu puţin timp înainte să moară

Înainte cu doar câteva ore să moară, George Mihalcea posta pe pagina sa de Facebook un mesaj cu urări de bine pentru cei care poartă numele Sfântului Vasile:

”Sfântul Vasile cel Mare… Sărbătoriți cu pace și bucurie, atât voi, purtătorii numelui său, cât și cei care vă simțiți aparținători ai credinței creștine! Anul Nou începe atât de frumos cu această sărbătoare. George Mihalcea, Tomis, 1 Ianuarie 2020”.

PUBLICITATE

Cine era George Mihalcea

Născut pe 13 martie 1954 la Buzău, George Mihalcea a absolvit Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân din Constanţa şi ulterior a terminat Colegiul Academiei Foreţlor Terestre, din Sibiu. A ales să scrie, iubea poezia, aşa că în 1972 debuta în revista literară Tomis. A realizat emisiuni literare radio şi apoi în televiziune.

A publicat mai multe volume de poezie, dintre care menţionăm: “Numele focului”- colecţia “101 poeme de dragoste”, “Galera cu fluturi”(poezie) – Ed. Cogito, 1997 “Sentiment latin/Sentimento latino” – antologie bilingvă româno-italiană (poeţi români – poeţi napoletani), Societatea Scriitorilor Militari, 2004 „Conferinţa de joi” – volum colectiv de studii şi eseuri cu privire la problemele securităţii internaţionale, Ed. M.A.I, 2004 „Securitatea Privată” – volum colectiv, Ed. Detectiv, 2005 În curs de apariţie: „Sacerdot” (poezie) – Ed. Muzeul Literaturii Române.

PUBLICITATE
Tag-uri

Articole asemanatoare

Back to top button
Close