Rețete

Prăjitura Revelionica! E gata în 15 minute, fără să o coci prea mult

Prăjitura Revelionica este una dintre cele mai delicioase preparate dulci pe care poți să încerci pentru… ați ghicit, Revelion! Este gata în doar 15 minute și nu are nevoie de prea multă coacere, iar ingredientele necesare sunt la îndemâna oricui.

Prăjitura Revelionica. Un desert gata într-un sfert de oră

Prăjitura poate fi preparată în ziua de Revelion, căci, după cum spuneam mai sus, este gata repede. E unul dintre cele mai spectaculoase deserturi cu care îi poți cuceri pe meseni la masa de Anul Nou.

Prăjitura combină trei straturi, unul de vanilie, unul de ciocolată și altul de cocos, dispuse pe un aluat special.

PUBLICITATE

Ingrediente pentru prăjitura Revelionica – aluatul:

150 de grame de unt;100 de grame de zahăr;o lingură de cacao de calitate;jumătate de pachet de praf de copt (plic);250 de grame de făină albă;2 linguri de smântână grasă.

Amestecă bine untul cu smântâna, făina, praful de copt, cacaoa și zahărul până când obții un aluat cremos, omogen. Împarte aluatul în două. Întinde apoi prima foaie pe hârtia de copt, iar din ce rămâne se întinde apoi o a doua foaie. Cea de-a doua foaie se va așterne peste umplutura de cocos.

Pentru crema de cocos vei avea nevoie de 6 albușuri, 10 linguri de zahăr și 200 de grame de nucă de cocos.

Bate albușurile până se fac spumă și amestecă apoi cu zahărul și nuca de cocos. Pune crema în tavă peste prima foaie, iar apoi acoperă amestecul delicios de cocos cu a doua foaie.

PUBLICITATE

Lasă prăjitura la copt la cuptorul preîncălzit la 170 de grade, timp de 15 minute. Prăjitura nu necesită prea multă coacere, căci aluatul se încheagă repede.

Pentru crema de vanilie vei avea nevoie apoi de 6 gălbenușuri (cele rămase de la crema de cocos), 200 de grame de zahăr, 3 linguri de făină albă, un plic de budincă de vanilie din comerț, 300 de mililitri de lapte proaspăt, 250 de grame de unt și o fiolă esență de vanilie.

Mixeazî toate ingredientele cu excepția untului și a vaniliei. Pune crema la foc mic până capătă un aspect gros. Peste crema răcită vei adăuga untul, treptat, pentru ca aceasta să capete mai multă consistență, iar la final pui esența de vanilie. Glazurează cu ciocolată și ține prăjitura la frigider. Poftă bună!

Rețeta a fost inspirată de pe site-ul kfetele.ro.

PUBLICITATE
Tag-uri
Back to top button
Close