Rețete

IDEI APERITIV REVELION. Dacă vrei să renunţi la tradiţionala salată de boeuf

IDEI APERITIV REVELION. Revelionul bate la ușă, iar musafirii mai că stau să-ți treacă pragul, iar tu încă nu ști cum să-i impresionezi?

Iata 3 idei de aperitive pentru Revelion, mai ales dacă vrei să renunţi la tradiţionala de-acum salată de boeuf. Cu unul dintre aceste 3 aperitive vei reuși să îți impresionezi musafirii, dar pune bine celelalte două rețete, deoarece urmează si alte ocazii unde ii poti impresiona, din nou!

IDEI APERITIV REVELION. 3 idei de aperitive pentru Revelion: aperitiv cu ardei gras și ansoa

Ingrediente:

PUBLICITATE

2 ardei grasi galbeni2 ardei grasi rosii100 g de ansoa2 catei de usturoi3 linguri de lapte1 legatura de patrunjel verde1 lingura de ulei de masline1 lingura de unt

În primul rând, se spală ardeii și se taie în patru. Se curăță bine de semințe, apoi se pun pe o tavă unsă cu unt sau ulei și îi dai la copt pentru 30-40 de minute, pană ce coaja se înmoaie. Între timp, fileurile de ansoa se pisează împreunî cu usturoiul. Pasta de pește se călește în unt, amestecat cu uleiul de măsline, la foc moderat. Adăugăm laptele și pătrunjelul tocat și amestecăm ușor, în timp ce se află pe foc. Se scot ardeii din cuptor, se lasă la răcit, se curăță de coajă, se umplu cu pasta de anșoa și se modelează rulori. Să vină Revelionul!

Gogosi de cartofi umplute cu carne tocată:

Ingrediente

PUBLICITATE

4 cartofi mari1 lingură de lapte1 linguriță de sare2 ouă, 2-3 lingurițe de pesmet400 g de carne tocată (porc, vită, pasăre)1 ceapă2 căței de usturoi1 ardei gras2 linguri de bulionulei

În primul rând, curățăm cartofii, îi tocăm în cuburi și îi fierbem. Se pasează și se amestecă cu ouăle bătute, iar dacă compoziția este prea moale, atunci adăugăm o lingură, două de pezmet. Între timp, tocăm ceapa, ardeiul, pe care le amestecăm cu carnea tocată. Se prăjește totul în tigaie, doar până prinde o culoare aurie. După aceea, facem niște gogoși din cartofi, pe care le umplem cu carnea tocată, după care se mai prășesc pentru câteva minute. Să vină Revelionul!

IDEI APERITIV REVELION. Pachetele cu brânză

Ingrediente pentru clătite

50 gr faina1 ou100 ml lapte50 ml apa minerala1 lingura ierburi amestecate (rozmarin,thymus,busuioc,majoran,patrunjel,oregano)½ lingura uleiUn praf de sare

Pentru umplutură

2 linguri muțtar2 linguri ketchup70 gr pastă de roșii100 gr brânză topită6 linguri boabe de porumb (din conserva)

În primul rând, facem clătitele. Se amestecă făina cu sarea, apoi adăugăm ouale, 50 ml lapte și 1 lingură ulei și amestecă bine. Î timp ce amestecăm, se adaugă încet apa minerală și laptele rămas, până se obține un aluat subțire și omgen. Se adaugă ierburile și se amestecă din nou. Se dă la frigider 30 de minute. Se prăjesc apoi în tigaie câte o clătită.

Pentru umplutură, se încinge cuptorul. Amestecăm toate ingredientele, apoi se împarte compoziția obținută în centrul celor 4 clătite. Se prinde apoi fiecare clătită ca un sac și se leagă cu câte o iarbă sau chiar ață. După aceasta, se pun clititele pe o tavă și se dau la cuptor pentru 15 minute. Să vină Revelionul!

PUBLICITATE
Tag-uri
Back to top button
Close