Știrea zilei

Veste BUNĂ pe final de AN. A FOST DUBLATĂ valoarea tichetelor! Aceasta categorie va primi 100 de lei în fiecare lună

A FOST DUBLATĂ valoarea tichetelor. Valoarea acestor tichete a fost dublată! Toți cei care corespund cerințelor vor primi câte 100 de lei. Află cum poți intra în posesia banilor. Detalii importante cu privire la proiectul adoptat de Senat și ce presupune acesta.

A FOST DUBLATĂ valoarea tichetelor

Proiectul de lege care vizează creşterea cuantumului tichetelor de grădiniţă de la 50 la 100 de lei a primit raport favorabil din partea Comisiei pentru muncă din Camera Deputaţilor, potrivit Agerpres.

Proiectul, iniţiat de către 53 de parlamentari PSD, PNL, USR, UDMR, ALDE, minorităţi şi neafiliaţi, modifică Legea nr. 248 din 28 octombrie 2015 privind stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor provenind din familii defavorizate.

PUBLICITATE

„Este vorba de o iniţiativă care introduce trei noutăţi faţă de forma în vigoare a legii. Pe de o parte, este vorba de creşterea cuantumului acestor tichete de grădiniţă de la 50 la 100 de lei. Pe de altă parte, este vorba de creşterea pragului de eligibilitate a acestui beneficiu social de la 284 la 580 de lei.

În al treilea rând, este vorba de o unificare a acestui beneficiu cu ajutorul pentru sprijinirea familiei, pentru o debirocratizare, în aşa fel încât să nu mai fie nevoie să depună un dosar separat, ci doar să se aducă o adeverinţă de la grădiniţă, pentru că aceste beneficii sunt condiţionate de prezenţa copiilor la grădiniţă”, a precizat deputatul Florin Manole (PSD), iniţiator, în cadrul dezbaterilor din comisie.

El a menţionat că autoritatea publică locală şi conducerea grădiniţelor vor avea obligaţia să promoveze prevederile actului normativ, menţionând că în prezent „mai puţin de jumătate dintre potenţialii beneficiari” beneficiază de avantajele oferite de lege, din cauza lipsei de informare.

PUBLICITATE
PUBLICITATE
Tag-uri

Articole asemanatoare

Back to top button
Close