Știrea zilei

Patriarhia Română, reacție după postarea lui Iulian Bulai despre Iisus: ”A profera o blasfemie spune totul despre autorul ei”

Deputatul USR, Iulian Bulai, a scris pe pagina de Facebook o postare legat de nașterea lui Isus Hristos și originea sărbătoririi Crăciunului. Mesajul a stârnit zeci de controverse, iar Patriarhia Română nu a închis ochii și a reacționat imediat.

Cum a reacționat Biserica Ortodoxă la postarea lui Iulian Bulai despre Isus

Părintele Vasile Bănescu a declarat că Biserica Ortodoxă nu dorește să alimenteze și să comenteze postarea lui Iulian Bulai, dar totuși deputatul USR a fost numit obraznic și penibil. Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe a ținut să adauge că postarea „spune totul despre autorul ei”.

„Patriarhia Romana nu comentează declarații al căror grad de penibilitate este întrecut doar de acela al obrăzniciei provenite din incultura și ideologizarea dezonorante ale celor care le fac.

PUBLICITATE

A profera o blasfemie în preajma sărbătorii Crăciunului într-o țară eminamente creștină spune totul despre autorul ei”, a spus părintelui Vasile Bănescu prin intermediul unui comunicat de presă, potrivit antena3.ro.

Iulian Bulai despre Isus: ”Un copil. Sărac și provenit dintr-o familie foarte ciudată”

Iulian Bulai (32 de ani) a iscat un scandal monstru pe tema venirii pe lume a lui Isus Hristos susținând că acesta s-a născut dintr-o mamă surogat și un tată „trecut de prima tinerețe”.

„Cu o mamă surogat și un tată care acceptă paternitatea fără să fi contribuit la ea. Refuzat de comunitate. Născut fără ca părinții să fi fost căsătoriți, doar logodiți. Nașterea lui arată extradordinarul dar și limitele societății în care a apărut.

PUBLICITATE

Acum 2000 de ani s-au întâmplat cele scrise mai sus. Soarta lui este astăzi împărtășită de mulți copii din România, dar care nu au avut alături părinți atât de iubitori. Avem peste 50.000 de copii în grija statului. Peste 3000 de copii anual dați spre adopție”, a scris deputatul pe pagina de socializare.

Cum se apără deputatul USR după ce postarea sa a fost declarată blasfemie

Într-o postare tot pe contul de Facebook Iulian Bulai a încercat să mai dreagă treaba și s-a apărat spunând că lucrează mult. Totodată, deputatul USR adaugă că este creștin catolic practicant și că merge la Biserică fiind foarte credincios și „activ” în credința sa.

„Călătoresc de dimineață deci nu am putut urmări dezbaterea un urma reflecțiilor mele cu privire la Crăciun. Sunt creștin catolic practicant. Soția este luterană. Copiii sunt botezați în Biserica Romano Catolică.

Am fost la Litughie și în Ajun și de Crăciun. Trăiesc foarte dinamic și activ credință mea. Asta mă provoacă de fiecare dată la o contextualizare a textelor pe care le aud și le citesc.

În opinia mea, Crăciunul oferă o oportunitate uriașă despre a vorbi despre probleme noastre, dar și despre soluții la aceste probleme. De exemplu am putea vorbi despre cât de disfuncționale sunt comunitățile noastre.

Nu a fost în intenția mea să tulbur acest timp sfânt, ci să pun în context și perspectivă povestea nașterii lui Isus. Cu cuvinte sincere și asumare. Dacă am supărat pe cineva, în mod evident îmi cer iertare”, este o parte din postarea lui Iulian Bulai.

PUBLICITATE
Tag-uri

Articole asemanatoare

Back to top button
Close