Știrea zilei

Cutremur în Serbia, aproape de România. Ce magnitudine a avut cutremurul

Cutremur în Serbia – Ziua de marți, 17 decembrie, a început cu un cutremur în Serbia. Seismul a avut loc la o distanță de 60 de kilometri vest de Timișoara și a avut o intensitate de 3,3 grade pe scara Richter.

Cutremur în Serbia – Seism cu magnitudinea de 3,3 grade la granița cu România

Un cutremur cu magnitudinea de 3,3 grade pe scara Richter s-a simțit în Serbia la două ore după miezul nopții. Seismul s-a produs la ora României 02:28, la 60 de kilometri vest de Timișoara.

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) informează că mișcarea tectonică s-a produs la o adâncime de 18 kilometri, iar epicentrul a fost stabilit la 62 de kilometri sud de Szeged.

PUBLICITATE

Seismul s-a produs la o distanță de 71 de kilometri nord-est de Novi Sad, 84 de kilometri sud-vest de Arad, 103 kilometri nord de Belgrad şi la 184 kilometri sud-vest de Oradea.

Alte două seisme au avut loc în această dimineață în Europa

Totodată, în această dimineață au mai avut loc alte două cutremure în zone diferite ale Europei. Așa se face că în Polonia a avut loc un cutremur în ora 04:12 (ora României).

Potrivit seismologilor, seismul a avut magnitudinea de 3,0 grade pe scara Richter.

În plus, cutremurul s-a produs la o adâncime de 5 kilometri, în apropiere de orașele: 15km SE de Gliwice, 16km S de Zabrze, 19km SV de Katowice, 21km SV de Bytom, 25km SV de Sosnowiec, 43km NV de Bielsko-Biala, 52km NE de Ostrava, 73km S de Czestochowa, 83km V de Krakow, 151km SV de Kielce.

PUBLICITATE

Cel de-al doilea seism produs în această dimineață s-a simțit în Albania și a avut magnitudinea de 3,5 grade pe scara Richter. Cutremurul s-a produs la o adâncime de 5 kilometri.

Mișcarea tectonică a avut loc la ora 06:14 (ora României) și s-a produs în apropiere de următoarele orașe: 50km NV de Tirana, 126km SV de Prizren, 171km V de Skopje, 183km SV de Pristina, 222km E de Bari, 225km NE de Taranto, 258km S de Sarajevo, 275km SV de Nis, apare pe site-ul infp.ro.

PUBLICITATE
Tag-uri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa te intereseze si

Close
Back to top button
Close